Linux Mint Romania
Dorim să va anunțăm că acum ne găsiți la noua adresă: www.linuxmint.ro
Acolo puteți cere ajutor.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Linux Mint Romania
Dorim să va anunțăm că acum ne găsiți la noua adresă: www.linuxmint.ro
Acolo puteți cere ajutor.
Linux Mint Romania
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Aplicaţii TV tuner

4 participanți

In jos

Aplicaţii TV tuner Empty Aplicaţii TV tuner

Mesaj Scris de Nicu Vin 14 Mai 2010, 02:44

Eu am 2 tv tunere:

1. Leadtek WinFast TV2000XP Expert (analog)
2. Leadtek WinFast DVR3100 H (hibrid, analog+digital)

Primul îmi funcţionează fără probleme în Linux, dar al doilea pur şi simplu „nu vrea”. Teoretic e suportat de versiunea de kernel inclusă în Linux Mint 9, dar practic nu funcţionează. Am încercat următoarele aplicaţii pentru vizionarea TV:

- tvtime
- xawtv
- vlc
- mplayer

Sigur am mai încercat vreo două aplicaţii, dar nu le mai ţin minte numele. Nu înţeleg unde e problema pentru că suportul pentru acest model de tv tuner e undeva pe la începuturi şi aş putea plasa vina fie pe kernelul inclus în Ubuntu 10.04, fie în aplicaţiile pentru vizionarea TV, care ar avea putea fi nepregătite pentru tv tunerele hibride şi/sau digitale.

Dacă aveţi tv tunere hibride sau digitale, ce aplicaţii folosiţi pentru vizionarea TV? Ce îmi recomandaţi pentru tunerul meu?
Nicu
Nicu

Data de inscriere : 10/05/2010
Varsta : 44
Localizare : Bucureşti

http://www.phpfusion.ro/

Sus In jos

Aplicaţii TV tuner Empty Re: Aplicaţii TV tuner

Mesaj Scris de thnk Joi 01 Iul 2010, 05:15

Am şi eu un tv tunner Leadtek WinFast TV2000XP Expert (nu ştiu dacă e analog) şi nu se aude sunetul în TvTime dar se vede. Ce ar trebui să fac să meargă sunetul în TvTime?
thnk
thnk

Data de inscriere : 30/06/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de ckristi Joi 01 Iul 2010, 08:53

Daca ai conector pe tv-tuner de audio-out, pur si simplu iei un cablu cu mufa jack tata la ambele capete si scoti sunetul din tv-tuner inspre audio-in-ul (aux) placii de sunet. Daca nu ai iesire audio-out pe tv-tuner este mai tricky.

Din pacate nu mai am documentatia gasita pe vremea cand foloseam si eu un tv-tuner fara audio-out.
ckristi
ckristi

Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 43
Localizare : Bucuresti, Romania

http://www.druid.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de Nicu Vin 02 Iul 2010, 03:39

thnk, TV2000XP Expert-ul meu l-am conectat la placa de sunet cu un cablu, direct din mufa lui cu 4 pini în mufa Aux-In a plăcii de sunet. Funcţionează bine, dar l-am testat doar cu ALSA, nu şi cu PulseAudio. S-ar putea să mă mai joc cu tunerul în zilele care urmează. Îţi dau de veste dacă reuşesc şi cu PulseAudio.
Nicu
Nicu

Data de inscriere : 10/05/2010
Varsta : 44
Localizare : Bucureşti

http://www.phpfusion.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de thnk Sam 03 Iul 2010, 09:54

Cablul e conectat la o placă de sunet separată în slot - am un sistem audio 5.1, şi merge foarte bine sunetul meu la pc dar nu şi în tvtime. Chestia e că tvtunnerul e conectat la intrarea AV la un receptor DigiCablu de la RDS (deci merge şi telecomanda iar semnalul video îl am composite). Am avut şi un alt linux şi mergea perfect sunetul în tvtime, dar nu mai ţin minte dacă era pe Alsa sau Pulse Audio. Acum sunetul meu e setat pe Pulse Audio.
thnk
thnk

Sus In jos

Mesaj Scris de thnk Dum 04 Iul 2010, 10:35

Am tot căutat pe forumul oficial în engleză al Llinux Mint şi n-am găsit decât întrebări fără răspuns. Mi-am instalat şi Ubuntu Lynx şi problema e la fel şi aici. @Nicu cum ai făcut să ai sunet în tvtime în Linux Mint 9?
thnk
thnk

Sus In jos

Mesaj Scris de Creation Mier 04 Aug 2010, 22:42

Leadtek WinFast TV2000XP Expert am si eu; configuratie sunet ALSA (pulseaudio a fost dezinstalat), lirc si lirc-devel instalate, v4l si v4l-devel instalate, program de vizionat tvtime.

Configurare tvtime:
1. standart de sunet pal-bg
2. tabel de frecvente europe (include toata europa)
3. audio volume boost 100%
4. standart TV: PAL format 4:3

Setarile le gasiti in Channel Management si Input Configuration
PS: la mine telecomanda este cam 40% functionala, a.k.a. butoanele de la 1 la 0 inclusiv, dar indeajuns ptr o navigare relaxata din pat

Leadtek WinFast DVR3100 H asa se intampla si sub openSUSE apare ca suportat dar la configurare mi se pare ca merge numai partea analogica nu si cea digitala. Eu unul suspectez chipurile Conexant. Pe primul de analogic il suporta dar pe al doilea s-ar putea ca nu sau nu stie cum sa il configureze si poate sa il vada tot analogic. Daca vrei parerea mea mai bine investesti in monitor cu mai multe intrari si cumperi receiver extern dvb-t (cel mai ieftin e 250 ron si stie si MPEG-4); PM daca vrei sa iti dau linkuri ca sa nu fac reclama pe aici. OK!
Creation
Creation

Data de inscriere : 26/07/2010
Varsta : 39
Localizare : Pitesti@Arges.Romania

http://creationn.wordpress.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus